Bu siteyi, herşeyden önce yemek yapmaktan keyif aldığım, gece yarısı bile kalkıp yemek yapacak kadar yemek yapmayı sevdiğim için kurdum. Yemek yaparken, her şeyi hatta kendimi bile unuttuğum için kurdum. Yemek yapma konusunda kendimi geliştireyim diye kurdum. Bu alemde benim de adım olsun diye kurdum… Benim gibi yemek yapmayı sevenler için kurdum. Stres atmak için yemek yapan, yemek sitelerinde saatlerini harcayan, tariflerini cicili bicili sayfalara not edenler için kurdum. Bildiğim birkaç püf noktası varsa paylaşayım diye kurdum. “Bugün ne pişirsem” sorununa bi nebze çözüm olsun diye kurdum. Yaptığım yemek tariflerini eşe dosta buradan yollayım diye kurdum. Sık sık çağırdığım misafirlerime hazırladığım sofraları herkesle paylaşayım diye kurdum. Ve son olarak….Yemek sitesi kurmamı bekleyen ve beni yüreklendiren tüm dostlarım için kurdum. Bir kaçını bile başarabilirsem ne mutlu bana…

3 Ocak 2011

Kayısılı Bademli Tavuk

Çook uzun zamandır denemek için mutfak tezgahının üzerinde beklettiğim bir kayısılı tavuk tarfii vardı elimde. İyi olacağına güvenemediğim için yapmaya bir türlü cesaret edemedim. Üstelik internette de baktım benzerine rastlamadım. En sonunda hindi sevmeyen biri olarak yılbaşında denemeye karar verdim. Ama içindekileri azıcık değiştirdim her zamanki gibi. Frenk soğanı yazıyordu tarifte, benim beynimde güzel bir sahne oluşmadı kayısıyla birlikte. Ben de onun yerine çok az bir fesleğenle badem ekledim. "İyi ki de öyle yapmışım" dedim sonra. Baya baya değişik oldu. Doğrusu tavuk deyince ilk tercihim olacak bir tat değil ama misafire çıkacak cinsten, hani şu hava atılacak cinsten değişik yemeklerden, hani klas düğünlerde önünüze gelen janjanlı isimli yemeklerden.... Özel günlerde, yılbaşında falan değişik bir alternatif olabilir....


Malzemeler:

2 adet tavuk göğsü

tuz

karabiber

sıvıyağ

10 tane kuru kayısı

10 tane badem

en küçüğünden (1-2 cm) 1 yaprak fesleğen (olmasa da olur)

tereyağ

su

Hazırlanışı

Öncelikle kuru kayısıları ve bademleri sıcak su koyduğunuz bir kasede yarım saat kadar bekletin. Yumuşayan bademlerin kabuklarını soyun.

Bu arada tavuk göğüslerini enlemesine ikiye bölüp dört adet tavuk göğsü çıkarın. Bir tavada sıvıyağ, az tuz ve karabiberle tavukları kızartın.

Yumuşayan kayısıları blendırdan geçirin, püre haline getirin. Bir tavaya çok az tereyağ alın, bademleri, kayısıları ve doğranmış fesleğeni soteleyin. Arasıra su ekleyerek yanmasını engelleyin. Hafif sulu şekilde altını kapatın. Sıcak sıcak tavukların üzerine servis edin. Afiyet olsun.

3 yorum:

Gezgin dedi ki...

Gezgin sizi ziyaret etti

Gezgin dedi ki...

iyi günler,
mesajımızı aldınız mı? beyzaninyemekleri.com üzerinden size bir mesaj gönderdik.

► Hobihane ◄ dedi ki...

Bir malatya gelini olarak tadını merk ettm doğrusu..ellerinize sağlık.. :)