Bu siteyi, herşeyden önce yemek yapmaktan keyif aldığım, gece yarısı bile kalkıp yemek yapacak kadar yemek yapmayı sevdiğim için kurdum. Yemek yaparken, her şeyi hatta kendimi bile unuttuğum için kurdum. Yemek yapma konusunda kendimi geliştireyim diye kurdum. Bu alemde benim de adım olsun diye kurdum… Benim gibi yemek yapmayı sevenler için kurdum. Stres atmak için yemek yapan, yemek sitelerinde saatlerini harcayan, tariflerini cicili bicili sayfalara not edenler için kurdum. Bildiğim birkaç püf noktası varsa paylaşayım diye kurdum. “Bugün ne pişirsem” sorununa bi nebze çözüm olsun diye kurdum. Yaptığım yemek tariflerini eşe dosta buradan yollayım diye kurdum. Sık sık çağırdığım misafirlerime hazırladığım sofraları herkesle paylaşayım diye kurdum. Ve son olarak….Yemek sitesi kurmamı bekleyen ve beni yüreklendiren tüm dostlarım için kurdum. Bir kaçını bile başarabilirsem ne mutlu bana…

8 Kasım 2009

Elmalı Pay

Bu güne kadar yaptığım en kolay, en hafif ve en az malzemeli tarif bu. Herkese tavsiye ederim...

Malzemeler:

2 kırmızı elma
1-2 tatlı kaşığı tarçın
2 -3 tatlı kaşığı toz şeker
8 yaprak milföy hamuru
Pudra şekeri

Hazırlanışı:

Milföyleri bir kenarda erimeye bırakın. Kabuklarını soyduğunuz elmaları rendeleyin, içine tarçın ve şekeri ekleyin. Ben az şekerli olsun diye 2 tatlı kaşığı koydum, hafif oldu. Siz tadına bakarak damak zevkinize göre yapın. Milföylerin ortalarına bu harcı yayın. Milföylerin iki yanına resimdeki gibi bıçağın ucuyla çizikler atın. Bu parçaları üst üste örgü şeklinde kapatın. 180 derece fırında kızarttıktan sonra üzerine pudra şekeri serperek sıcak servis edin. Afiyet olsun...

2 yorum:

Arzucan dedi ki...

Ben bunu yaparken iç harcına ceviz de ekliyorumm, cevizleri çok fazla kıymadan ama.. (Olsa da yesek şimdi, yanına da çay:))

Adsız dedi ki...

çok basit görünüyor, ben de deneyeceğim mutlaka