Bu siteyi, herşeyden önce yemek yapmaktan keyif aldığım, gece yarısı bile kalkıp yemek yapacak kadar yemek yapmayı sevdiğim için kurdum. Yemek yaparken, her şeyi hatta kendimi bile unuttuğum için kurdum. Yemek yapma konusunda kendimi geliştireyim diye kurdum. Bu alemde benim de adım olsun diye kurdum… Benim gibi yemek yapmayı sevenler için kurdum. Stres atmak için yemek yapan, yemek sitelerinde saatlerini harcayan, tariflerini cicili bicili sayfalara not edenler için kurdum. Bildiğim birkaç püf noktası varsa paylaşayım diye kurdum. “Bugün ne pişirsem” sorununa bi nebze çözüm olsun diye kurdum. Yaptığım yemek tariflerini eşe dosta buradan yollayım diye kurdum. Sık sık çağırdığım misafirlerime hazırladığım sofraları herkesle paylaşayım diye kurdum. Ve son olarak….Yemek sitesi kurmamı bekleyen ve beni yüreklendiren tüm dostlarım için kurdum. Bir kaçını bile başarabilirsem ne mutlu bana…

9 Kasım 2009

Mengen Pilavı

Ne zamandır değişik bir pilav yapmak istiyordum. İzinden dolayı dün evde olunca bunu fırsat bilip Mengen Pilavı yaptım. Tarifi Yemekname Dergisi'nden almıştım ama evdeki malzemeye göre tarifi çok az değiştirdim. Çok lezzetli bir pilav oldu.

Malzemeler:
250 gr kuşbaşı et
2 orta boy domates
1,5 su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı tereyağ
1 orta boy soğan
6 orta boy mantar
tuz
karabiber
kekik
1 su bardağı su
1,5 su bardağı et suyu

Hazırlanışı:
Bir tarafta eti iyice haşlayın. Ben düdüklüde haşladım, yumuşacık oldu. Diğer tarafta önce yemeklik doğradığınız soğanı, rendelenmiş domatesle birlikte soteleyin. Domates suyunu çekince kıyılmış mantarı ekleyip, gerekirse biraz su da ilave ederek kısa bir süre daha soteleyin. Karabiber ve kekiği ekleyin. Diğer tarafta tereyağla pirinci çok az kavurun. Tuzunu ilave edin. Haşlanmış etleri ve domates-soğan-mantar karışımını pirince ekleyin. 1 bardak suyu ve 1,5 bardak et suyunu (haşladığınız etin suyundan) ekleyip tencerenin ağzını kapatın.
Ben evdeki iki farklı pirinci bir araya getirerek risk almıştım ama pilavın suyunu sürekli kontrol ederek ekledim, 1,5 bardak et suyu tam geldi. Siz kendi pirincinize göre suyu azaltıp artırabilirsiniz. Afiyet olsun...

2 yorum:

Arzucan dedi ki...

Harika görünüyor, eminim tadı da öyledir. En kısa sürede deniyorumm...

el-myra dedi ki...

muhteşem oluyor. pirinci bedava gelen bir kocam olduğu için (çinli değil) en çok bunu yapıyorum.
"serra"