Bu siteyi, herşeyden önce yemek yapmaktan keyif aldığım, gece yarısı bile kalkıp yemek yapacak kadar yemek yapmayı sevdiğim için kurdum. Yemek yaparken, her şeyi hatta kendimi bile unuttuğum için kurdum. Yemek yapma konusunda kendimi geliştireyim diye kurdum. Bu alemde benim de adım olsun diye kurdum… Benim gibi yemek yapmayı sevenler için kurdum. Stres atmak için yemek yapan, yemek sitelerinde saatlerini harcayan, tariflerini cicili bicili sayfalara not edenler için kurdum. Bildiğim birkaç püf noktası varsa paylaşayım diye kurdum. “Bugün ne pişirsem” sorununa bi nebze çözüm olsun diye kurdum. Yaptığım yemek tariflerini eşe dosta buradan yollayım diye kurdum. Sık sık çağırdığım misafirlerime hazırladığım sofraları herkesle paylaşayım diye kurdum. Ve son olarak….Yemek sitesi kurmamı bekleyen ve beni yüreklendiren tüm dostlarım için kurdum. Bir kaçını bile başarabilirsem ne mutlu bana…

1 Eylül 2009

Körili Sebzeli Tavuk ve Fırında Patates

Ramazanın ilk menüsünde körili tavuk ve fırında patates vardı dün. Çabuk ne yapabilirim diye bütün gün düşündükten sonra bunlara karar verdim. Klasik yemek yapma kurallarına uymayıp tüm malzemeyi birlikte pişirince hem pratik hem de sağlıklı oldu. Fırında patates ise hafif bir yemek olmamakla birlikte lezzetli bir yemek.

Körili Tavuk

Malzemeler:

1 büyük boy kabak

1/2 kırmızı biber

2 havuç
3-4 büyük mantar

600 gr tavuk göğsü (2,5 parça)

kekik, karabiber, kırmızı biber, tuz

1 yemek kaşığı köri (silme)

sıvı yağ

1,5 bardak su
Hazırlanışı:
Jülyen soyucu ile havuçların tamamını, kabakları ise çekirdekli kısmına kadarını soyun. Julyen soyucunuz yoksa minik minik küpler halinde doğrayabilirsiniz. Kırmızı biberi de bıçakla olabildiğince ince doğrayın. Her bir mantarı 4-5 parça olacak şekilde irice doğrayın. Derin bir tavaya iri doğranmış tavuklarını ve diğer tüm malzemeyi ekleyin. Kekik, kırmızı biber ve karabiberi sadece birer tutam ekleyin ki körinin tadını bozmasın. İstediğiniz kadar tuz ve 1 yemek kaşığı kadar körü ekleyin. Çok az sıvı yağ ve suyu ekleyin. Hepsini orta ateşte yarım saat-40 dakika kadar pişirin. suyu tamamen azalırsa bir miktar ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Fırında Patates

Fırında patatesi hazırlaması da 15 dakika sürüyor en fazla. Özellikle etin yanına güzel giden bir garnitür. Biraz yağlıca olduğundan iftar için ağır olabilir belki ama ben yine de tavsiye ederim.


Malzemeler:

5-6 orta boy patates

1 kutu çiğ krema (ben tikveşliyle yaptım)

Bir kase kadar rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı:
Patatesleri halka halka dilimleyip 5 dakika ocakta kızartın. Çiğliği hafif gitmiş olan patatesleri bir kabın içinde çiğ krema ile karıştırın ve bir borcama mümkün olduğunca üst üste gelmeyecek şekilde yayın. Üzerlerini iyice örtecek şekilde rendelenmiş kaşarla kapatın. Fırında 220 dercede üzerini kızrana kadar pişirin. Afiyet olsun...


5 yorum:

nergis dedi ki...

valla çok güzel görünüyor hepsi:)
bir de tariflerin hepsi hem pratik hem de masrafsız ve de yapımı kolay:)
lezzetlerine zaten diyecek yok:)

Arzucan dedi ki...

Hani hafif olmuyor demişsin ya patates için, kızartmadan yapınca daha hafif oluyor, kremayı saymaysak tabii:))

evcimen dedi ki...

evet ama o zaman da çiğ kalma ihtimali oluyor :) ya lezzet, ya sağlık meselesi yani. ben sanki biraz ilkinden yanayım sanki...

Adsız dedi ki...

f bunlar çok güzelllll!!!!! ya ben niye kaçırmışım senin bu blogunu yaaa!!!

Adsız dedi ki...

ben ipek ipek :)