Ramazanın ilk menüsünde körili tavuk ve fırında patates vardı dün. Çabuk ne yapabilirim diye bütün gün düşündükten sonra bunlara karar verdim. Klasik yemek yapma kurallarına uymayıp tüm malzemeyi birlikte pişirince hem pratik hem de sağlıklı oldu. Fırında patates ise hafif bir yemek olmamakla birlikte lezzetli bir yemek.
Körili Tavuk
Malzemeler:
1 büyük boy kabak
1/2 kırmızı biber
2 havuç
3-4 büyük mantar
600 gr tavuk göğsü (2,5 parça)
kekik, karabiber, kırmızı biber, tuz
1 yemek kaşığı köri (silme)
sıvı yağ
1,5 bardak su
Hazırlanışı:
Jülyen soyucu ile havuçların tamamını, kabakları ise çekirdekli kısmına kadarını soyun. Julyen soyucunuz yoksa minik minik küpler halinde doğrayabilirsiniz. Kırmızı biberi de bıçakla olabildiğince ince doğrayın. Her bir mantarı 4-5 parça olacak şekilde irice doğrayın. Derin bir tavaya iri doğranmış tavuklarını ve diğer tüm malzemeyi ekleyin. Kekik, kırmızı biber ve karabiberi sadece birer tutam ekleyin ki körinin tadını bozmasın. İstediğiniz kadar tuz ve 1 yemek kaşığı kadar körü ekleyin. Çok az sıvı yağ ve suyu ekleyin. Hepsini orta ateşte yarım saat-40 dakika kadar pişirin. suyu tamamen azalırsa bir miktar ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Fırında Patates Fırında patatesi hazırlaması da 15 dakika sürüyor en fazla. Özellikle etin yanına güzel giden bir garnitür. Biraz yağlıca olduğundan iftar için ağır olabilir belki ama ben yine de tavsiye ederim.
Malzemeler:
5-6 orta boy patates
1 kutu çiğ krema (ben tikveşliyle yaptım)
Bir kase kadar rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı:
Patatesleri halka halka dilimleyip 5 dakika ocakta kızartın. Çiğliği hafif gitmiş olan patatesleri bir kabın içinde çiğ krema ile karıştırın ve bir borcama mümkün olduğunca üst üste gelmeyecek şekilde yayın. Üzerlerini iyice örtecek şekilde rendelenmiş kaşarla kapatın. Fırında 220 dercede üzerini kızrana kadar pişirin. Afiyet olsun...
5 yorum:
valla çok güzel görünüyor hepsi:)
bir de tariflerin hepsi hem pratik hem de masrafsız ve de yapımı kolay:)
lezzetlerine zaten diyecek yok:)
Hani hafif olmuyor demişsin ya patates için, kızartmadan yapınca daha hafif oluyor, kremayı saymaysak tabii:))
evet ama o zaman da çiğ kalma ihtimali oluyor :) ya lezzet, ya sağlık meselesi yani. ben sanki biraz ilkinden yanayım sanki...
f bunlar çok güzelllll!!!!! ya ben niye kaçırmışım senin bu blogunu yaaa!!!
ben ipek ipek :)
Yorum Gönder