Malzemeler: patates, patlıcan, kabak (tepsinin büyüklüğüne göre 1 ya da 2şer adet) ve çeşitli baharat
Hazırlanışı:
Patlıcanları alacalı soyun, vaktiniz varsa tuzlu suda bekleterek acısını çıkarın. Patlıcanla birlikte, soyulmuş patates ve kabakları kızartmalık olacak kalınlıkta halka halka dilimleyin. Fırın tepsisine fırın kağıdı serip üzerine, sebzeleri mümkün olduğunca üst üste gelmeyecek şekilde yayın. Üzerlerine bir parça sıvıyağ gezdirin. Baharat olarak ben tuz, kırmızı biber, kekik ve nane serptim. Siz dilediğiniz baharatı koyabilirsiniz. Fırında, üzerlerini fazla yakmadan pişirin. İster yoğurtla ister yoğurtsuz servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder