Bu siteyi, herşeyden önce yemek yapmaktan keyif aldığım, gece yarısı bile kalkıp yemek yapacak kadar yemek yapmayı sevdiğim için kurdum. Yemek yaparken, her şeyi hatta kendimi bile unuttuğum için kurdum. Yemek yapma konusunda kendimi geliştireyim diye kurdum. Bu alemde benim de adım olsun diye kurdum… Benim gibi yemek yapmayı sevenler için kurdum. Stres atmak için yemek yapan, yemek sitelerinde saatlerini harcayan, tariflerini cicili bicili sayfalara not edenler için kurdum. Bildiğim birkaç püf noktası varsa paylaşayım diye kurdum. “Bugün ne pişirsem” sorununa bi nebze çözüm olsun diye kurdum. Yaptığım yemek tariflerini eşe dosta buradan yollayım diye kurdum. Sık sık çağırdığım misafirlerime hazırladığım sofraları herkesle paylaşayım diye kurdum. Ve son olarak….Yemek sitesi kurmamı bekleyen ve beni yüreklendiren tüm dostlarım için kurdum. Bir kaçını bile başarabilirsem ne mutlu bana…

6 Eylül 2009

Esin'in Fırında Sebzesi

Temmuz sonuydu sanırım Esin bize yapmıştı bu yemeği. Hem pratik hem hafif bir yemekti. Tam rejim yapanlara göre. Sonra ben de bir denedim, yağı az gelince pişerken üzerine yağ ekledim. Onunki kadar güzel olmadı ama yine de gayet iyiydi. Eminin sizinki daha güzel olacaktır.

Malzemeler: patates, patlıcan, kabak (tepsinin büyüklüğüne göre 1 ya da 2şer adet) ve çeşitli baharat

Hazırlanışı:

Patlıcanları alacalı soyun, vaktiniz varsa tuzlu suda bekleterek acısını çıkarın. Patlıcanla birlikte, soyulmuş patates ve kabakları kızartmalık olacak kalınlıkta halka halka dilimleyin. Fırın tepsisine fırın kağıdı serip üzerine, sebzeleri mümkün olduğunca üst üste gelmeyecek şekilde yayın. Üzerlerine bir parça sıvıyağ gezdirin. Baharat olarak ben tuz, kırmızı biber, kekik ve nane serptim. Siz dilediğiniz baharatı koyabilirsiniz. Fırında, üzerlerini fazla yakmadan pişirin. İster yoğurtla ister yoğurtsuz servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok: