Bu siteyi, herşeyden önce yemek yapmaktan keyif aldığım, gece yarısı bile kalkıp yemek yapacak kadar yemek yapmayı sevdiğim için kurdum. Yemek yaparken, her şeyi hatta kendimi bile unuttuğum için kurdum. Yemek yapma konusunda kendimi geliştireyim diye kurdum. Bu alemde benim de adım olsun diye kurdum… Benim gibi yemek yapmayı sevenler için kurdum. Stres atmak için yemek yapan, yemek sitelerinde saatlerini harcayan, tariflerini cicili bicili sayfalara not edenler için kurdum. Bildiğim birkaç püf noktası varsa paylaşayım diye kurdum. “Bugün ne pişirsem” sorununa bi nebze çözüm olsun diye kurdum. Yaptığım yemek tariflerini eşe dosta buradan yollayım diye kurdum. Sık sık çağırdığım misafirlerime hazırladığım sofraları herkesle paylaşayım diye kurdum. Ve son olarak….Yemek sitesi kurmamı bekleyen ve beni yüreklendiren tüm dostlarım için kurdum. Bir kaçını bile başarabilirsem ne mutlu bana…

12 Eylül 2009

Közlenmiş Kırmızı Biber

Malzemeler:

4-5 orta boy kırmızı biber
1 çay bardağı (normal boy) zeytinyağı
1 ya da 2 yemek kaşığı sirke
tuz (isteğe göre)
1 büyük ya da 2 küçük diş sarımsak
ceviz
maydonoz

Hazırlanışı:

Biberleri yıkadıktan sonra enine ikiye bölüp, çekirdeklerini çıkarın. Fırın tepsisinde alt üst ayrı ayrı iyice yumuşayıncaya kadar közleyin. (Ben tepsi yerine fırının ızgara teli üzerinde közledim , böylece alt üst çevirmeye gerek kalmadı.) Közlediğiniz biberlerin kabuğunu soyun. Biberlerin kenarları biraz yanabiliyor, bıçakla yanık kısımları alabilirsiniz. Kase veya küçük kavanoz gibi derin ve küçük bir kapta sirke, yağ, sarımsak ve tuzu karıştırın. Biberleri bu karısımın içinde 15-20 dakika bekletin. Kavanoz gibi ağzı kapanan bir şey içinde yaparsanız, arada bir sallayıp tüm biberlere işlemesini sağlayabilirsiniz. İnce kıyılmış maydonoz ve dövülmüş cevizle servis yapın. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: