Bu arada, tarifin herhangi bir adı olmadığı için ben adını "yaz tatlısı "koydum ...Afiyet olsun...
Malzemeler:
1 paket yulaflı bisküvi (eti'nin kakaolu bisküvisini tercih ediyorum)
2 kaşık un
2 kaşık nişasta
6 kaşık şeker
1 yumurta
1 kg'dan yarım bardak daha az süt
vanilya
arası için dondurma ya da vişne/böğürtlen reçeli
Hazırlanışı:
1 paket bisküviyi un gibi olana dek dövün ya da robottan geçirin. Kare bir borcam ya da tepsiye hiç boşluk kalmayacak şekilde yayın. Elle bastırılırsa daha sıkı tutuyor. Yumurta, süt, un, vanilya,şeker ve nişasta ile sürekli karıştırarak koyu kıvamlı bir muhallebi hazırlayın. Hazırladığınız muhallebiyi yaydığınız bisküvinin üzerine yavaşça dökün. Borcamı bir kaç saat dolapta bekletin. İyice soğuduktan sonra servise hazırdır. Servis yaparken, istediğiniz büyüklükte kare dilimler kesin, büyük bir spatula ile alttaki bisküviyi dağıtmadan tabağa alın. Muhallebinin üzerine tercihinize göre reçel ya da dondurma koyun. Aynı şekilde keseceğiniz başka bir dilimi de bisküvili kısmı yukarı gelecek şekilde tersinden ilk dilimin üzerine kapayın. Afiyet olsun...
2 yorum:
Merhaba. Blogunuz hayırlı olsun. Çok şık bir sunum olmuş, lezzetinin muhteşem olduğundan şüphem yok, ellerinize sağlık. Etkinlik dolayısıyla sayfamda yayınlamaktan büyük mutluluk duyacağım. Etkinliğe olan değerli desteğinize çok teşekkür ederim. Sevgiler.
bu tarifi de yaptık ablamla, biz arasına bişey koymadık ama yanında dondurmayla ikram ettik:)
alt kısmındaki bisküvi katmanı biraz daha kalın olabilir, bana göre. herkese tavsiye edilir
Yorum Gönder