Malzemeler:
1 havuç
1 kırmızı biber
1 kabak
4-5 orta boy mantar
1 avuç (1 küçük kase) rendelenmiş kaşar
2 yufka
tuz
kırmızıbiber
karabiber
Hazırlanışı:
Öncelikle havuç ve biber rendelenip, baharatla birlikte tavada çok az bir miktar su ile sotelenir. Daha sonra buna rendelenmiş kabak ilave edilir. Suyunu çekip yumuşayan malzemelere ince doğranmış mantar eklenir. 5 dakika daha pişirildikten sonra malzeme biraz soğumaya bırakılır. Fazla sıcağı gidince üzerine kaşar ilave edilip karıştırılır. Diğer tarafta yufkalar, 1 yufka 6 üçgen parça olacak şekilde bölünür. Yufkaların içleri bol malzemeyle doldurularak sigara böreği şeklinde genişçe sarılır. Malzemeyi bol koymak bu böreğin püf noktası. Börekler az ve kızgın yağda dört tarafı ayrı ayrı çevrilerek kızartılır. Kaşardan dolayı sıcak servis yapılması daha iyi oluyor. Beklendikten sonra tekrar yemek için mutlaka ısıtmak gerekiyor.
Not: Havuç, kabak ve biberin büyüklükleri aynı olursa böreğin tadı iyi oluyor.
5 yorum:
Merhabalar,
blogunuz hayırlı olsun.Henüz tariflerinizi denemdeim ama görüntüleri gerçekten iç açıcı.
ben bu böreği yedim, süper bi şey...
bu börek efsane efsane... malzemesi de çok bereketlidir yerken hem gözünüz hem de karnınız doyar. bi insan bi yemekten daha ne ister ki.
kesinlikle çok lezzetli, şahane. yerken kendinizden geçebilirsiniz.
yukarıdaki arkadaşlara katılıyorum, bu börek bir efsane:))
çok lezzetli ve aynı zamanda doyurucu;)
biz yine ablamla birkaç kez yaptık şahane:)
Yorum Gönder