Bu siteyi, herşeyden önce yemek yapmaktan keyif aldığım, gece yarısı bile kalkıp yemek yapacak kadar yemek yapmayı sevdiğim için kurdum. Yemek yaparken, her şeyi hatta kendimi bile unuttuğum için kurdum. Yemek yapma konusunda kendimi geliştireyim diye kurdum. Bu alemde benim de adım olsun diye kurdum… Benim gibi yemek yapmayı sevenler için kurdum. Stres atmak için yemek yapan, yemek sitelerinde saatlerini harcayan, tariflerini cicili bicili sayfalara not edenler için kurdum. Bildiğim birkaç püf noktası varsa paylaşayım diye kurdum. “Bugün ne pişirsem” sorununa bi nebze çözüm olsun diye kurdum. Yaptığım yemek tariflerini eşe dosta buradan yollayım diye kurdum. Sık sık çağırdığım misafirlerime hazırladığım sofraları herkesle paylaşayım diye kurdum. Ve son olarak….Yemek sitesi kurmamı bekleyen ve beni yüreklendiren tüm dostlarım için kurdum. Bir kaçını bile başarabilirsem ne mutlu bana…

1 Temmuz 2009

Kolay Pizza

Bu pizza kolay pizza... Aslında hamuru fırından almak en kolayı ama, benim gibi hamuruna da elim deysin diyorsanız bunu denemelisiniz. Yufkayla yapılmasına rağmen hamur kıvamında oluyor. Borcamın büyüklüğüne göre hamurunu ince ya da kalın hale getirebilirsiniz.


Malzemeler:
2 yufka
4 yemek kaşığı tereyağ
2 yumurta
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
Pizzanın çeşidine göre üst malzemesi (sucuk, salam, biber, mantar vb)
Borcamın büyüklüğüne göre rendelenmiş kaşar
Bir kase sulandırılmış salça
Hazırlanışı:
Derin bir kapta önce yufkaları minik minik didikleyin; tereyağ, süt, çırpılmış yumurta ve yoğurdu üzerine ekleyip, kaşıkla iyice karıştırın. Tüm yufkalar iyice ıslansın. Çok hafif yağladığınız borcama bu karışımı yayın. Küçük bir borcama yaparsanız kalın bir pizza hamuru elde edersiniz ancak iyice pişirmezseniz içi hamur kalabilir. Bu yüzden büyükçe bir borcam seçmenizi tavsiye ederim.
Hazırladığınız bu tabanın üzerine çok az rendelenmiş kaşar serpin, üzerine bir iki kaşık salça gezdirin. İsteğinize göre sucuk, salam, mantar, biber, zeytin ya da başka malzemeleri yaydıktan sonra kalan kaşar ve salçayı en üste serpin. Pizzanız fırına vermeye hazırdır...

Hiç yorum yok: