Bu siteyi, herşeyden önce yemek yapmaktan keyif aldığım, gece yarısı bile kalkıp yemek yapacak kadar yemek yapmayı sevdiğim için kurdum. Yemek yaparken, her şeyi hatta kendimi bile unuttuğum için kurdum. Yemek yapma konusunda kendimi geliştireyim diye kurdum. Bu alemde benim de adım olsun diye kurdum… Benim gibi yemek yapmayı sevenler için kurdum. Stres atmak için yemek yapan, yemek sitelerinde saatlerini harcayan, tariflerini cicili bicili sayfalara not edenler için kurdum. Bildiğim birkaç püf noktası varsa paylaşayım diye kurdum. “Bugün ne pişirsem” sorununa bi nebze çözüm olsun diye kurdum. Yaptığım yemek tariflerini eşe dosta buradan yollayım diye kurdum. Sık sık çağırdığım misafirlerime hazırladığım sofraları herkesle paylaşayım diye kurdum. Ve son olarak….Yemek sitesi kurmamı bekleyen ve beni yüreklendiren tüm dostlarım için kurdum. Bir kaçını bile başarabilirsem ne mutlu bana…

28 Temmuz 2009

Şakşuka

Malzemeler:
2 orta boy patates
3 orta boy biber (tercihen çarliston)
1 büyük patlıcan
3 orta boy domates
2-3 diş sarımsak
tuz
Kızartmak için sıvı yağ
Hazırlanışı:
Önce patatesleri küp küp doğrayın. Aynı büyüklükte doğradığınız biberleri de ekleyerek kızgın yağa atın. İsteğe göre tuz ilave edin. Bu arada patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda bekletin. Patates ve biberleri attıktan 10 dakika kadar sonra küp küp doğradığınız patlıcanları da ekleyin. Başka bir tarafta domatesleri blenderdan geçirin (ya da çok ince kıyabilirsiniz.) Tavaya aldığınız domateslerin üzerine sarımsak ve tuzu ekleyerek, suyunu biraz çekene kadar pişirin. Kızaran patlıcan-patates ve biberlerin üzerine bu sosu yayın. Soğuyunca servise hazırdır. Afiyet olsun...
*Ben daha sağlıklı olsun diye malzemeyi az kızarttım ve yağının fazlasını süzdürdüm. Daha fazla kızartılırsa daha güzel bir görüntü olur. Seçim sizin...

Hiç yorum yok: