Bu böreğe annem "alt üst böreği" der tavada altını üstünü ayrı ayrı pişirdiğimiz için. Fırın böreği kadar kabarmıyor ama fırın böreği kadar lezzetli oluyor.
Malzemeler:
2 küçük ya da 1 büyük yumurta
250 ml süt
1 su bardağından bir parmak az sıvı yağ
3-4 yufka (tavanın büyüklüğüne göre)
300 gr beyaz peynir
1/4 demet maydonoz
Hazırlanışı:
Önce yumurta ile sütü çırpın. Peyniri ince kıyılmış maydonozla harmanlayın. Bu arada diğer tarafta büyükçe bir tavayı (tercihen teflon) iyice yağlayın. İçine bir yufkayı kenarları dışarı sarkacak şekilde yayın. Kalan yufkadan parçalar koparıp tavanın içine buruşuk buruşuk yayın. Bunu yaparken her katı bol yumurta-süt ve yağ ile ıslatın. Ancak ilk katı yaparken dikkat edin ki en alttaki kat ıslanıp tavaya yapışmasın. Yufkanın yarısı bitince peynir-maydonoz serpin. Kalan yufkayı da aynı şekilde kullanın. En üste gelince tavdan dışarı sarkan kısımları üste kapatın. En üst kısma sadece bol yağ sürün, yumurta değdirmeyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder