Çook uzun zamandır denemek için mutfak tezgahının üzerinde beklettiğim bir kayısılı tavuk tarfii vardı elimde. İyi olacağına güvenemediğim için yapmaya bir türlü cesaret edemedim. Üstelik internette de baktım benzerine rastlamadım. En sonunda hindi sevmeyen biri olarak yılbaşında denemeye karar verdim. Ama içindekileri azıcık değiştirdim her zamanki gibi. Frenk soğanı yazıyordu tarifte, benim beynimde güzel bir sahne oluşmadı kayısıyla birlikte. Ben de onun yerine çok az bir fesleğenle badem ekledim. "İyi ki de öyle yapmışım" dedim sonra. Baya baya değişik oldu. Doğrusu tavuk deyince ilk tercihim olacak bir tat değil ama misafire çıkacak cinsten, hani şu hava atılacak cinsten değişik yemeklerden, hani klas düğünlerde önünüze gelen janjanlı isimli yemeklerden.... Özel günlerde, yılbaşında falan değişik bir alternatif olabilir....
Malzemeler:
2 adet tavuk göğsü
tuz
karabiber
sıvıyağ
10 tane kuru kayısı
10 tane badem
en küçüğünden (1-2 cm) 1 yaprak fesleğen (olmasa da olur)
tereyağ
su
Hazırlanışı
Öncelikle kuru kayısıları ve bademleri sıcak su koyduğunuz bir kasede yarım saat kadar bekletin. Yumuşayan bademlerin kabuklarını soyun.
Bu arada tavuk göğüslerini enlemesine ikiye bölüp dört adet tavuk göğsü çıkarın. Bir tavada sıvıyağ, az tuz ve karabiberle tavukları kızartın.
Yumuşayan kayısıları blendırdan geçirin, püre haline getirin. Bir tavaya çok az tereyağ alın, bademleri, kayısıları ve doğranmış fesleğeni soteleyin. Arasıra su ekleyerek yanmasını engelleyin. Hafif sulu şekilde altını kapatın. Sıcak sıcak tavukların üzerine servis edin. Afiyet olsun.
3 yorum:
Gezgin sizi ziyaret etti
iyi günler,
mesajımızı aldınız mı? beyzaninyemekleri.com üzerinden size bir mesaj gönderdik.
Bir malatya gelini olarak tadını merk ettm doğrusu..ellerinize sağlık.. :)
Yorum Gönder