Bu siteyi, herşeyden önce yemek yapmaktan keyif aldığım, gece yarısı bile kalkıp yemek yapacak kadar yemek yapmayı sevdiğim için kurdum. Yemek yaparken, her şeyi hatta kendimi bile unuttuğum için kurdum. Yemek yapma konusunda kendimi geliştireyim diye kurdum. Bu alemde benim de adım olsun diye kurdum… Benim gibi yemek yapmayı sevenler için kurdum. Stres atmak için yemek yapan, yemek sitelerinde saatlerini harcayan, tariflerini cicili bicili sayfalara not edenler için kurdum. Bildiğim birkaç püf noktası varsa paylaşayım diye kurdum. “Bugün ne pişirsem” sorununa bi nebze çözüm olsun diye kurdum. Yaptığım yemek tariflerini eşe dosta buradan yollayım diye kurdum. Sık sık çağırdığım misafirlerime hazırladığım sofraları herkesle paylaşayım diye kurdum. Ve son olarak….Yemek sitesi kurmamı bekleyen ve beni yüreklendiren tüm dostlarım için kurdum. Bir kaçını bile başarabilirsem ne mutlu bana…

26 Ocak 2011

Mücver

Tutmama, yapışma olasılığı olmayan bir mücver tarifi veriyorum bugün. Tarif halamın. O içine yazdıklarımın hepsini koyuyor. Ben içindeki bazı malzemeleri koymuyorum ama. Onları yanında belirttim. Siz damak zevkinize göre deneyin.
Malzemeler:
2 kabak
maydonoz
dereotu
taze soğan (isteğe bağlı)
patates (isteğe bağlı)
3 çorba kaşığı un
3 yumurta
tuz
çok az kırmızı biber
kızartmak için sıvı yağ

Hazırlanışı:
Kabağı rendeleyin. Yeşilliği ince ince doğrayın. Yumurtayı çırpın. Patates kullanıyorsanız rendeleyin. Tüm malzemeyi karıştırın. Çok az sıvıyağı tavada kızdırın. Tavaya yanyana birer kaşık malzemeden koyun. Kaşığın sırtıyla üzerlerini azıcık düzeltebilirsiniz. Bir yüzü kızarınca çevirin. İşte bu kadar...
Püf noktası: Kabakları rendeler rendelemez hemen kullanın. Yoksa sulanır. Daha sonra kullanacaksanız suyunu elinizle süzdürün.

Hiç yorum yok: