Bu siteyi, herşeyden önce yemek yapmaktan keyif aldığım, gece yarısı bile kalkıp yemek yapacak kadar yemek yapmayı sevdiğim için kurdum. Yemek yaparken, her şeyi hatta kendimi bile unuttuğum için kurdum. Yemek yapma konusunda kendimi geliştireyim diye kurdum. Bu alemde benim de adım olsun diye kurdum… Benim gibi yemek yapmayı sevenler için kurdum. Stres atmak için yemek yapan, yemek sitelerinde saatlerini harcayan, tariflerini cicili bicili sayfalara not edenler için kurdum. Bildiğim birkaç püf noktası varsa paylaşayım diye kurdum. “Bugün ne pişirsem” sorununa bi nebze çözüm olsun diye kurdum. Yaptığım yemek tariflerini eşe dosta buradan yollayım diye kurdum. Sık sık çağırdığım misafirlerime hazırladığım sofraları herkesle paylaşayım diye kurdum. Ve son olarak….Yemek sitesi kurmamı bekleyen ve beni yüreklendiren tüm dostlarım için kurdum. Bir kaçını bile başarabilirsem ne mutlu bana…

8 Temmuz 2009

Labneli Vişneli Kek


Dün bütün gün kek-pasta sitelerini gezdikten sonra akşama bir şeyler yapmam kaçınılmaz oldu. Ancak eve gelişimiz 10 u bulunca malzeme almaya vakit kalmayacağını düşünüyordum ama son bir hamleyle markete vişne sordum. Şansıma son kalan az bi vişneyi kaldırmışlar. Bana kısmetmiş ... Bİr yarım saat de ne yapsam diye düşünmekle geçince 10,30 dan sonra tamamen kafadan bir kek yaptım. içine labne koyunca süt koymamaya karar verdim. Peynir koyuyorum diye her zamanki tarifime göre şekeri de arttırdım. Yumuşacık bir kek oldu. Ama size tavsiyem kek kalıbında değil, borcamda yapın, zira vişneler dibine çöktüğünden tek bir kısma toplanıyor. İşte tarif...

Malzemeler:

3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
yarım su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı un
200 gr (1 kutu) labne
vanilya
kabartma tozu
1,5 yemek kaşığı kakao
1 küçük kase vişne

Hazırlanışı:

Sırasıyla yumurta, şeker, sıvı yağ ve labne çırpılır. Un, kabartma tozu ve vanilya ilave edilerek tekrar çırpılır. Karışımın yarısı bir kenara alınır. Çekirdekleri çıkarılmış vişnenin yarısı buna ilave edilir. Kalan karışıma kakao eklenerek yeniden çırpılır. Kalan vişne de buna eklenir. Yağlanıp unlanmış tepsiye önce kakaosuz sonra kakaolu karışım dökülür. (Tersi de olabilir tabi :) Ben 170-180 derecede pişiridim. Siz fırınınıza göre ayarlarsınız. Ayrıca üzeri fazla çatlamasın diye kalıbı içine oturttuğum tepsiye bir bardak kadar su ilave ettim.


Afiyet olsun...

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Fecircim çok güzel görünüyor, ellerine sağlık. Ben de ilk fırsatta deneyeceğim :)

özlem dedi ki...

bu kek çok lezzetli oluyo. şahsen ben tadına bakan şanslı kişlerdenim.

Adsız dedi ki...

muhteşem görünüyor. fecir serkan formunu nasıl koryor yahuuu....Ahmet

Unknown dedi ki...

ben tadına baktım ama fecirin yaptığının değil de, tarifi ondan alan birisinin yaptığından.. gayet güzeldi ilk fırsatta denicem:)