Bu siteyi, herşeyden önce yemek yapmaktan keyif aldığım, gece yarısı bile kalkıp yemek yapacak kadar yemek yapmayı sevdiğim için kurdum. Yemek yaparken, her şeyi hatta kendimi bile unuttuğum için kurdum. Yemek yapma konusunda kendimi geliştireyim diye kurdum. Bu alemde benim de adım olsun diye kurdum… Benim gibi yemek yapmayı sevenler için kurdum. Stres atmak için yemek yapan, yemek sitelerinde saatlerini harcayan, tariflerini cicili bicili sayfalara not edenler için kurdum. Bildiğim birkaç püf noktası varsa paylaşayım diye kurdum. “Bugün ne pişirsem” sorununa bi nebze çözüm olsun diye kurdum. Yaptığım yemek tariflerini eşe dosta buradan yollayım diye kurdum. Sık sık çağırdığım misafirlerime hazırladığım sofraları herkesle paylaşayım diye kurdum. Ve son olarak….Yemek sitesi kurmamı bekleyen ve beni yüreklendiren tüm dostlarım için kurdum. Bir kaçını bile başarabilirsem ne mutlu bana…

18 Temmuz 2009

Fellah Köftesi

Bu tarifi kayınvalidem yapmıştı İstanbul'da. Tamamen ben yapmasam da elim değdi en azından. Zor gibi görünse de gayet kolay yapması. Ana yemek olarak yenebileceği gibi çayın yanına da güzel oluyor.
Malzemeler:
Köfte İçin;
2 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı sıcak su
1 yumurta
5 çorba kaşığı tepeleme un
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
tuz
Haşlamak için 5 su bardağı su
Sosu İçin;
1 çorba kaşığı domates salçası
1/2 çorba kaşığı biber salçası
1/2 çay bardağı sıvı yağ
4 diş sarımsak
2 orta boy domates
2-3 diş sivribiber
Yarım demet maydonoz
Çeyrek limonun suyu
Hazırlanışı:
Bulguru 2 su bardağı sıcak su ekleyerek 10 dakika şişmeye bırakın. Sonra içine yumurta, un, tuz ve baharatı ekleyin. Ara ara çok az su serperek yoğurun. Karışımdan nohuttan az büyük toplar yapıp elinizde yuvarlayın. Topları ne kadar sıkı yaparsanız haşlarken o kadar az dağılır. Yaptığınız bu topları , 5 bardak çok az tuz eklenmiş suda haşlayın.
Diğer tarafta biber ve domatesi ince ince kıyın. Salça, sıvı yağ, sarımsak, biber ve domatesi tavada kısa bir süre çevirerek sosu hazırlayın.
Derin bir tabağa aldığınız köftelerin üzerine limon suyu ve ince kıyılmış maydonozla birlikte bu sosu gezdirin.
Afiyet Olsun...

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Fecir ellerine sağlık. bizim yörede fellah veya sarmısaklı denen bu yemeğin lezzeti eşsizdir. bulurun top şeklinde yuvarlanmasından sonra parmak ucuyla ortasına hafif basılırsa yassılaşır ve pişerken içinin çiğ kalma sorunu da olmaz. Tekrar ellerıne sağlık. Ahmet

Adsız dedi ki...

pek olmuo gecekten
bulgur bulamaci oldu benimki

evcimen dedi ki...

haşlarken fazla karıştırmışsınızdır ya da topları fazla sıkıştırmamışsınızıdr diye düşünüyorum yoksa bu ölçüyle tam kıvamında oluyor.