Bu siteyi, herşeyden önce yemek yapmaktan keyif aldığım, gece yarısı bile kalkıp yemek yapacak kadar yemek yapmayı sevdiğim için kurdum. Yemek yaparken, her şeyi hatta kendimi bile unuttuğum için kurdum. Yemek yapma konusunda kendimi geliştireyim diye kurdum. Bu alemde benim de adım olsun diye kurdum… Benim gibi yemek yapmayı sevenler için kurdum. Stres atmak için yemek yapan, yemek sitelerinde saatlerini harcayan, tariflerini cicili bicili sayfalara not edenler için kurdum. Bildiğim birkaç püf noktası varsa paylaşayım diye kurdum. “Bugün ne pişirsem” sorununa bi nebze çözüm olsun diye kurdum. Yaptığım yemek tariflerini eşe dosta buradan yollayım diye kurdum. Sık sık çağırdığım misafirlerime hazırladığım sofraları herkesle paylaşayım diye kurdum. Ve son olarak….Yemek sitesi kurmamı bekleyen ve beni yüreklendiren tüm dostlarım için kurdum. Bir kaçını bile başarabilirsem ne mutlu bana…

28 Haziran 2009

Fırında Tavuklu Sebze

Fırında tavuklu sebze de benim tamamen uydurarak yaptığım yemeklerden bir tanesi. Çok hafif bir yemek olmasa da bir çok sebze ve tavuk bir arada olduğundan sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Ve de yemeklerde kaşar kullanmayı çok sevdiğimden favori yemeklerimden birisi. Mevsimine göre sebzeleri değiştirerek de yapabilirsiniz.


Malzemeler:

1 kabak
1 patlıcan
1 bardak konserve garnitür (bezelye,havuç,patates)
1 elma büyüklüğünde karnıbahar
1 küçük tavuk göğsü (200 gr)
1 bardak kaşar rendesi
1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz, kırmızı biber, karabiber

Hazırlanışı:

Önce patlıcanı tuzlu suda bekletin ki karası çıksın. Bu arada tüm sebzeleri küçük küçük (fındık kadar) doğrayın. Eğer konserve garnitür kullanmayacaksanız patates, bezelye ve havucu önceden biraz haşlayın. Doğradığınız malzemeleri baharat ve yağı da ekleyerek ocakta soteleyin. Kabak suyunu bıraktığından onu sona doğru eklemenizde fayda var. Tavuklar pişince ocaktan alın ve tümünü bir borcama yayın. Verdiğim miktar küçük bir borcama denk geliyor. Üzerine rendelenmiş kaşarı yayın. 230 derece statik fırında kaşarlar kızarana kadar kısa süre pişirin.
Afiyet olsun...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Çok pratik ve lezzetli denemeyen herkese öneririm. Ağır olmadığı gibi çokta lezzetli bir yemek. Tarifi birebir denedim herkes bayıldı.

Arzucan dedi ki...

Evet, Haticeyle biz de yaptık, ama karnıbaharı biraz abartmışız galiba tadı yoğundu ama nefis olduu..