
Malzemeler:
1 şişe süt
4-5 dolu yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
(vanilya)
bisküvi
muz
Hazırlanışı:
Önce süt, un, şeker ve vanilyayı sürekli karıştırarak koyu bir muhallebi yapın. Bir yanda aliminyum folyoyu pastanın ne kadar büyüklükte olmasını istiyorsanız o uzunlukta kesin ve düz bir zemine (mümkünse bir tepsi üzerine)yayın. Yanyana 3 sıra oluşturacak şekilde folyo üzerine bisküvileri bir kat dizin. Bu kat üzerine bir sıra muhallebi sürün. Daha sonra bisküvilerin ikinci katını yayın. Bu kat üzerine de muhallebiden sürün. 3 sıra bisküvinin orta sırasına pastanızın uzunluğuna göre muzu uzunlamasına koyun. Aliminyum folyonun kenarlarından tutarak iki yanda kalan bisküvi sıralarını orta sıranın üstüne kapayın. Bu sayede pastanız üçgen şeklini alacak. Kalan muhallebiyle de pastanın üst ve yanlarını iyice kaplayın. İsteğe bağlı olarak pastayı hindistan cevizi veya başka bir malzemeyle süsleyin. Buzdolabında bir süre durduktan soonra dilimleyin.
3 yorum:
çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık
Burdaki tarif sizemi ait kafam karıştı resim aynı tarifler farklı yine hırsız bir siteyle karşı karşıyız sanırım bir bakın isterseniz belki farketmediniz http://www.yemekgurmesi.com/muzlu-piramit-pasta.html
Bu arada kelime doğrulamayı kaldırım yorum bırakmak çok sıkıcı oluyor. sevgiler,
çok teşekkür ederim gerçekten çalınmış yine resmim. ama akıllılar tarifi de çalsalarmış daha mantıklı olurmuş. yazıyı okuyunca resimle alakası olmadığını çocuk bile anlıyor
Yorum Gönder