Annemin yıllardır sahanda köfte dediği, aslında tam bir adı olmayan bir köfteli yemek işte bu... Belki adı vardır da ben bilmem. Çoğu kadının da yaptığı bildiği bir yemektir. Ama yemek bloglarında bakıyorum da neredeyse çoban salata tarifi bile veriliyor. Ben de bu aralar el işi hobilere ağırlık verdiğimden yemek için yeni denemelere girmiyorum. (Lafı geçmişken, hani bakmak isterseniz
buradan ulaşabilirsiniz.)
Neyse gelelim sadede... Elimdeki fotoğrafı olan yemeklerden birini bari koyayım bloga dedim . Bildik bir tarif olsa da ölçülerini vermiş olurum köftenin diye düşündüm.
Köfte için:500 gr kıyma
3 ince dilim ekmek içi
1 orta boy soğan
1 yumurta
tuz
karabiber
kırmızı biber
kimyon
nane
bir kaç sap maydonoz
Üzerine:2 patates2 domates1 küçük soğan2 sivri biber (resimdekinde yok)MaydonozPişirmek İçin:1-2 kaşık salça1-2 kaşık sıvı yağ 1-2 kase su (kasenin büyüklüğüne bağlı)Yapılışını uzun uzun anlatmıyorum haliyle. Köfteleri yoğurun. Hazırladığınız köftleri yayvan bir tencereye dizin, üzerine halka halka dilimlenmiş patates, soğan ve domatesi, biberleri dizin. Maydonozu koyun. Biraz sıvıyağ gezdirin ve sulandırılmış salçayı ekleyin. Orta ateşte ocakta pişirin. Hadi kolay gelsin...
1 yorum:
köfte varsa yemeğin adının hiç önemi yok:)
ellerinize sağlık çok güzel görünüyor
Yorum Gönder