Bu siteyi, herşeyden önce yemek yapmaktan keyif aldığım, gece yarısı bile kalkıp yemek yapacak kadar yemek yapmayı sevdiğim için kurdum. Yemek yaparken, her şeyi hatta kendimi bile unuttuğum için kurdum. Yemek yapma konusunda kendimi geliştireyim diye kurdum. Bu alemde benim de adım olsun diye kurdum… Benim gibi yemek yapmayı sevenler için kurdum. Stres atmak için yemek yapan, yemek sitelerinde saatlerini harcayan, tariflerini cicili bicili sayfalara not edenler için kurdum. Bildiğim birkaç püf noktası varsa paylaşayım diye kurdum. “Bugün ne pişirsem” sorununa bi nebze çözüm olsun diye kurdum. Yaptığım yemek tariflerini eşe dosta buradan yollayım diye kurdum. Sık sık çağırdığım misafirlerime hazırladığım sofraları herkesle paylaşayım diye kurdum. Ve son olarak….Yemek sitesi kurmamı bekleyen ve beni yüreklendiren tüm dostlarım için kurdum. Bir kaçını bile başarabilirsem ne mutlu bana…

11 Şubat 2011

Un Helvası

Malzemeler:
3/4 paket margarin ya da tereyağı
2,5 su bardağı un
1 su bardağı süt
2-2,5 su bardağı su
1-1,5 su bardağı şeker
Dolmalık fıstık

Hazırlanışı:
Tencerede margarini/tereyağını ertin. Unu ilave edip unun rengi hafifçe dönene kadar kavurun. Ocaktan indirmeden 5 dakika önce fıstıkları da ilave edip kavurun. Ya da başka bir yerde fıstıkları kavurup ekleyebilirsiniz de. Bu işlemleri yaparken bir yandan da başka bir tencerede su-süt ve şekeri kaynatın; kaynayınca helvanın üzerine yavaş yavaş ekleyin. Ocağın altını iyice kısıp, tahta kaşıkla helvayı karıştırın. Bu aşamada hızlı olmak gerek. Sütü hemen çekip dibi tutabilir zira. En son, sütü iyice çekince ocaktan alıp, kaşıkla tabağa dizin.

Hiç yorum yok: