Annem, buzdolabında görünce bu payları hazır zannetmiş. Bunu duyunca pek bi mutlu oldum. Demek ki iyi iş çıkarmışım diye düşündüm :) Zira herşeyini tamanen deneyerek yarattığım lezzetlerden biriydi bu da.
Yapımı biraz vakit alıyor, tek tek her katmanıyla ayrı uğraşıyorsunuz çünkü. Ama yemek yapmayı seviyorsanız değer bence.
Bu tarif 6 tane teflon tart kalıbına göre. Ama benimkiler biraz büyükçe, 10-12 cm falandır herhalde çapı, dev doyuran cinsten. Orta boy kap kullanacaksanız, 9-10 tane çıkar. Yalnız burada önemli olan tart kalıbı olması. Muffin kalıbı olmaz, çünkü kalıptan çıkardığınız ve ters çevirdiğinizde tartların içi bombeli olmalı ki üzerine muhallebiyi koyabilesiniz.
Ya da teflon bir tart kabınız varsa onu da kullanabilirsiniz. Tek parça halinde yapıp dilimleyebilirsiniz.
Gelelim tarifine...
Hamuru için:2,5 su bardağı un
Yarım su bardağı toz şeker
2 yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
kabartma tozu
Muhallebisi için:
1,5 su bardağı süt
vanilya
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı hindistan cevizi
3-4 kaşık şeker
Üzeri İçin:Tart Jölesi (Marketlerde kabartma tozunun yanında satılıyor)
Toz Şeker
Su
Meyve
Hazırlanışı:Önce hamur malzemelerini karıştırıp yoğuruyoruz. Yağlanmış unlanmış kalıplara, elimizle bastırarak eşit şekilde hamuru paylaştırıyoruz. Dağılan bir hamur oluyor. Poğaça hamuru gibi bir hamur beklemeyin sakın. O yüzden ben elimle kopara kopara kalıplara dağıtıyorum. Sonra da elimle bastırıyorum. 180 derece fanlı+ statik ayarda pişiriyoruz. Aşırı kızarmadan pembeleşince zaten içi de pişmiş oluyor.
Bu arada muhallebiyi ocakta pişiriyoruz. Biraz koyu bir muhallebi bu. Eğer soğur sertleşirse blendırden geçiriverin. Muhellebisi olunca , kalıplardan çıkardığımız tartları ters çeviriyoruz ve içlerini muhallebiyle dolduruyoruz.
Daha sonra üzerlerini istediğimiz meyve ile süslüyoruz. Tart jölesini paketinin üzerinde yazan tarife göre, su ve şekerle pişirip, kaşık yardımıyla tartların üzerine döküyoruz. Ben daha önce yaptıklarımda jöle kullanmıyordum ama jöle hem meyvelerin çabuk kararmasını önlüyor hem de parlaklık veriyor. O yüzden tavsiye ederim.
En son olarak da dolapta biraz bekletip afiyetle yiyoruz.
Not: Kalanını saklarken üzerini mutlaka birşeyle kapatın. Yoksa meyveleri çabuk kararıyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder