Çok uzun zamandır denemek istediğim iki tattı bunlar. Ama ikisinin de malzemelerini tamamlayamayınca yine karıştırıp bir şeyler yaptım.
Öncelikle fesleğenli makarnayı anlatayım.
Malzemeler:
Yarım paket makarna
(makarnayı haşlamak için) tuz
1 paket dolmalık fıstık
Knorr hazır fesleğen sosu
Bütün Ankara'da arayıp tarayıp taze fesleğen bulamayınca ben de Knorr'un hazır toz fesleğen sosunu aldım. Suda hazır çorba gibi pişiriliyor. (Biraz tuzlu bir sosmuş ama, ona göre makarnayı haşlarken tuzu az koyun) Diğer yanda da bir paket dolmalık fıstığı yağda kavurdum. İkisini karıştırdım. Bu aslında Pesto sosu. Ben hazırını kullanmış oldum. Son olarak haşlanmış yarım paket makarnaya hepsini ekleyip karıştırdım.
Gelelim sebzeli mantara. Bu da aslında mantar dolması olacaktı ama benim mantarlar minik olunca içlerine bir şey doldurmak mümkün olamadı. Ben de küçük bir borcama yaptım.
Malzemeler:
10 orta boy mantar
1 kırmızı biber
1 dilim ekmek
1 avuç maydonoz
2 kibrit kutusu kadar kaşar
Yarım paket krema
tuz, karabiber, kırmızıbiber
sıvı yağ
Hazırlanışı:
Bir dilim ekmeği küp küp doğrayın. Maydonozu irice kıyın. Kırmızıbiberi de doğrayın ve üçünü ocakta az bir sıvıyağla soteleyin. Biraz sıcağı gidince içine kaşarı rendeleyin, baharatları ve kremayı ekleyin, karıştırın. Temizlediğiniz mantarları bir borcama (benimki küçük ve kareydi) yan yana dizin. Üzerlerine hazırladığınız karışımı yayın. 200 derece frıında pişirin. (fan+ statik)
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder