Bu siteyi, herşeyden önce yemek yapmaktan keyif aldığım, gece yarısı bile kalkıp yemek yapacak kadar yemek yapmayı sevdiğim için kurdum. Yemek yaparken, her şeyi hatta kendimi bile unuttuğum için kurdum. Yemek yapma konusunda kendimi geliştireyim diye kurdum. Bu alemde benim de adım olsun diye kurdum… Benim gibi yemek yapmayı sevenler için kurdum. Stres atmak için yemek yapan, yemek sitelerinde saatlerini harcayan, tariflerini cicili bicili sayfalara not edenler için kurdum. Bildiğim birkaç püf noktası varsa paylaşayım diye kurdum. “Bugün ne pişirsem” sorununa bi nebze çözüm olsun diye kurdum. Yaptığım yemek tariflerini eşe dosta buradan yollayım diye kurdum. Sık sık çağırdığım misafirlerime hazırladığım sofraları herkesle paylaşayım diye kurdum. Ve son olarak….Yemek sitesi kurmamı bekleyen ve beni yüreklendiren tüm dostlarım için kurdum. Bir kaçını bile başarabilirsem ne mutlu bana…

9 Ağustos 2009

Türk İşi Donat






Bunlar Türk işi donatlar ve bence yabancı donatlardan çok daha lezzetli. Tarif anneme ait ve benim en sevdiklerimden biri.

Malzemeler:

2 yumurta
2 fincan şeker
1 fincan yoğurt
1 fincan sıvı yağ
1 çay kaşığı kabartma tozu
kızartmak için sıvı yağ
üzeri için pudra şekeri
alabildiği kadar un


Hazırlanışı:
Pudra şekeri hariç tüm malzeme ile yumuşak bir hamur yapılır. Hamurdan, çay tabağının ağzı ile yuvarlak parçalar kesilir. (Kulak memesi kalınlığında ya da biraz daha ince olabilir) Kesilen yuvarlakların ortaları da yüksük veya başka bir yuvarlak nesne ile kesilerek çıkarılır. Parçalar yağda kızartılır. Peçete üzerinde fazla yağı alındıktan sonra her bir katın üzerine bol pudra şekeri serpilip servis edilir.
Afiyet olsun...

1 yorum:

gözlem dedi ki...

Merhabalar, çok güzel görünüyor elinize sağlık. Ben küçükken annem hep yapardı bunu, yıllar önce sormuştum ama annem hatırlamadı :) demek kokusu burnumda tadı damağımda kalmış sizin sayfada görünce inanın çok sevindim.Bende en kısa zamanda deneyeceğim..