Bu siteyi, herşeyden önce yemek yapmaktan keyif aldığım, gece yarısı bile kalkıp yemek yapacak kadar yemek yapmayı sevdiğim için kurdum. Yemek yaparken, her şeyi hatta kendimi bile unuttuğum için kurdum. Yemek yapma konusunda kendimi geliştireyim diye kurdum. Bu alemde benim de adım olsun diye kurdum… Benim gibi yemek yapmayı sevenler için kurdum. Stres atmak için yemek yapan, yemek sitelerinde saatlerini harcayan, tariflerini cicili bicili sayfalara not edenler için kurdum. Bildiğim birkaç püf noktası varsa paylaşayım diye kurdum. “Bugün ne pişirsem” sorununa bi nebze çözüm olsun diye kurdum. Yaptığım yemek tariflerini eşe dosta buradan yollayım diye kurdum. Sık sık çağırdığım misafirlerime hazırladığım sofraları herkesle paylaşayım diye kurdum. Ve son olarak….Yemek sitesi kurmamı bekleyen ve beni yüreklendiren tüm dostlarım için kurdum. Bir kaçını bile başarabilirsem ne mutlu bana…

7 Ağustos 2009

Yemyeşil Salata (Çiğ Kabak Salatası)


Bu salatayı "yemek zevki " sitesinde görmüştüm çok oluyor. Bir yıldır arkadaşımda olan julyen soyucumu elime geçirince ilk iş bunu deneyim dedim. Her zamanki gibi tarife sadık kalmayı başaramayıp içine semiz otu koydum. Tarifin orjinalinde fesleğen sosu da diyordu ama evde olmayınca onu da eklemedim. Yine de süper bi tat oldu. Fesleğenle daha bi lezzetli olacağına innanıyorum gerçekten. Yalnız miktarı baya bir az oluyor, iki kabak ve iki salatalıktan yaparsanız daha iyi olur...
Mazlemeler:
1 kabak
1 salatalık
dereotu
maydonoz
semiz otu
zeytinyağı
limon
tuz
Hazırlanışı:
Kabak (çiğden) ve salatalık julyensoy ile çekirdekli kısımlarına kadar dilimlenir. İnce kıyılmış maydonoz, dereotu ve semizotu buna eklenir. Limon, tuz ve zeytinyağıyla tatlandırıllır.
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: