Bu siteyi, herşeyden önce yemek yapmaktan keyif aldığım, gece yarısı bile kalkıp yemek yapacak kadar yemek yapmayı sevdiğim için kurdum. Yemek yaparken, her şeyi hatta kendimi bile unuttuğum için kurdum. Yemek yapma konusunda kendimi geliştireyim diye kurdum. Bu alemde benim de adım olsun diye kurdum… Benim gibi yemek yapmayı sevenler için kurdum. Stres atmak için yemek yapan, yemek sitelerinde saatlerini harcayan, tariflerini cicili bicili sayfalara not edenler için kurdum. Bildiğim birkaç püf noktası varsa paylaşayım diye kurdum. “Bugün ne pişirsem” sorununa bi nebze çözüm olsun diye kurdum. Yaptığım yemek tariflerini eşe dosta buradan yollayım diye kurdum. Sık sık çağırdığım misafirlerime hazırladığım sofraları herkesle paylaşayım diye kurdum. Ve son olarak….Yemek sitesi kurmamı bekleyen ve beni yüreklendiren tüm dostlarım için kurdum. Bir kaçını bile başarabilirsem ne mutlu bana…

13 Ağustos 2009

Cheesecake


Bu tarifi Ayla'dan almıştım. Ama herzamanki gibi azıcık değiştirme yaparak uyguladım. Ben limonlu sevdiğimden limonlu yaptım. Kesinlikle tavsiye ederim...

Malzemeler:

Tabanı için;

2 paket eti burçak bisküvi
150 gr eritilmiş margarin
1 tatlı kaşığı tarçın

Keki için;

2 paket labne peyniri
1 su bardağı toz şeker
3 yumurta
1 limon rendesi
Yarım limon suyu (çok az sıkılacak)
1 yemek kaşığı nişasta

Üstü için; (hepsi göz kararı)

Nişasta
Şeker
Limon
Su
Tereyağ



Hazırlanışı:
Önce tabanı hazırlanır. İyice çekilmiş bisküvi, margarin ve tarçınla karıştırılarak hamur haline getirilir. Kelepçeli kek kalıbı yağlanır. Hamur elle iyice bastırılarak kalıbın dibine yerleştirilir. Bir iki saat buzdolabında bekletilir.
Bu arada keki hazırlanır. Öncelikle 3 yumurta bir yerde çırpılır. Başka bir yerde diğer malzemeler çırpılır. Yumurtalar içine eklenerek çok az daha çırpılır. Karışım, buzdolabından çıkarılan tabanın üzerine dökülür. 160 derece fırında 30-35 dakika statik fırında pişirilir. Kalıbın içine oturtulduğu tepsinin içine mutlaka su koymak gerekli. (Aksi takdirde kekin üzeri çatlayacaktır.) Kek çok serleşmeden, çok koyu bir pelte kıvamına gelince fırından alınır. Buzdolabında bir gece bekletilir. Buzdolabında bekletirken kekin üzerine pasta kapağı kaptırsanız daha iyi olur.
Bir gece beklettikten sonra üzerinin peltesi hazırlanır. Pelteyi yaprken ben göz kararı ve tadarak tüm malzemeyi ocakta pişirdim. Hazır çikolata sosu veya franbuaz reçeli de kullanablirsiniz. Peltesini de döktükten sonra 1 saat kadar daha buzdolabında bekletilir.
Not:Büyük ve keskin bir bıçakla sert şekilde dilinlenmeli, yoksa tabanı kalıptan çıkarırken dağılabiliyor.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Bu benim fecir böreğinden sonraki favorim:)
bunun da tadına baktım:)
yorumları okuyanlar fecirin bana çalışıtığını düşünecekler:))

çok süper, daha yapmadım ama yapıcam:) kelepçeli kek kalıbı alayım da:))