Bu siteyi, herşeyden önce yemek yapmaktan keyif aldığım, gece yarısı bile kalkıp yemek yapacak kadar yemek yapmayı sevdiğim için kurdum. Yemek yaparken, her şeyi hatta kendimi bile unuttuğum için kurdum. Yemek yapma konusunda kendimi geliştireyim diye kurdum. Bu alemde benim de adım olsun diye kurdum… Benim gibi yemek yapmayı sevenler için kurdum. Stres atmak için yemek yapan, yemek sitelerinde saatlerini harcayan, tariflerini cicili bicili sayfalara not edenler için kurdum. Bildiğim birkaç püf noktası varsa paylaşayım diye kurdum. “Bugün ne pişirsem” sorununa bi nebze çözüm olsun diye kurdum. Yaptığım yemek tariflerini eşe dosta buradan yollayım diye kurdum. Sık sık çağırdığım misafirlerime hazırladığım sofraları herkesle paylaşayım diye kurdum. Ve son olarak….Yemek sitesi kurmamı bekleyen ve beni yüreklendiren tüm dostlarım için kurdum. Bir kaçını bile başarabilirsem ne mutlu bana…

21 Temmuz 2012

Vişneli Rulo Pasta


Bugüne kadar yaptığım en kısa süreli pastalardan biri oldu bu. Kek tarifi Oktay Ustaya; kreması bana ait. Afiyet olsun...

Keki:
3 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı su
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
vişne
Muhallebisi:
1 şişe süt
4-5 dolu yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
(vanilya)

Üzerine: Çikolata sos ya da puding

Hazırlanışı:
Kare tepsi içine yağlı kağıt ser. Kağıdı da sıvı yağla iyice yağla. Kek harcını tepsiye dök, iyice yay. 7-10 dakika 200 derecede pişir (üzeri pembeleşince al) Muhallebiyi pişir. Keki yağlı kağıtla birlikte tezgaha al, üzerine muhallebiyi sür. Bir kenarına istediğin meyvayı bir sıra halinde yay. Kağıdın kenarından tutup çevire çevire rulo yap. Üzerine çikolata sos/puding gezdir. Dolapta dinlendir.





9 yorum:

Adsız dedi ki...

Çok lezzetli görünüyor, eline sağlık. Canım çekti :)

Rokon dedi ki...

nice article on some of food items. Thanks for posting this article. You spends more times on write this.

Clipping Path Service dedi ki...

I really enjoyed your blog Thanks for sharing such an informative post.

Electric Blender dedi ki...

It is perfect time to make some plans for the future and it is time to be happy. I’ve read this post and if I could I desire to suggest you some interesting things or suggestions. Perhaps you could write next articles referring to this article. I want to read more things about it!
If you want to learn more about Best ninja blender, you can visit now

Clipping path service dedi ki...

Thanks for sharing this post with us. It's really an amazing post. Keep posting the good work in future too.

Farhan Tanvir dedi ki...

Awesome calculation! Once again great presentation. Thanks for sharing.

photo background edit

Techcloud Ltd dedi ki...

Wow, very nice and delicious food tips you have shared. It seems like you're a cook freak person. I really like your passion and efforts. Yes, I'm also doing my favorite work in order to reduce my stress. However, the photos you have shared are very mouthwatering. It is obvious that the photographer took the photos very carefully. However, I’m working with different photo retouching services. Thanks for sharing. Keep going.
photo retouching services

Cut Out Way dedi ki...

Wow, pretty cool tips. I really appreciate your post. I definitely visit this blog again
Image Post-production Service

Clipping Path dedi ki...

This post was like a ray of sunshine on a cloudy day. Thank you for brightening my day with your words of wisdom and encouragement.

Visit Here: Clipping Path Service