Bu siteyi, herşeyden önce yemek yapmaktan keyif aldığım, gece yarısı bile kalkıp yemek yapacak kadar yemek yapmayı sevdiğim için kurdum. Yemek yaparken, her şeyi hatta kendimi bile unuttuğum için kurdum. Yemek yapma konusunda kendimi geliştireyim diye kurdum. Bu alemde benim de adım olsun diye kurdum… Benim gibi yemek yapmayı sevenler için kurdum. Stres atmak için yemek yapan, yemek sitelerinde saatlerini harcayan, tariflerini cicili bicili sayfalara not edenler için kurdum. Bildiğim birkaç püf noktası varsa paylaşayım diye kurdum. “Bugün ne pişirsem” sorununa bi nebze çözüm olsun diye kurdum. Yaptığım yemek tariflerini eşe dosta buradan yollayım diye kurdum. Sık sık çağırdığım misafirlerime hazırladığım sofraları herkesle paylaşayım diye kurdum. Ve son olarak….Yemek sitesi kurmamı bekleyen ve beni yüreklendiren tüm dostlarım için kurdum. Bir kaçını bile başarabilirsem ne mutlu bana…

3 Nisan 2011

Ton Balıklı Makarna


Bu makarna sosu eşimin sayılır. Ben ton balığı ve makarnayı eskiden sadece salata olarak tüketirdim. Evlendikten sonra eşimin yaptığı şakilde yapmaya başladım. Bir iki şeyi değiştirdim, zaten basit bir sos. Makarna için pratik ve lezzetli bir sos oldu.
Malzemeler: Yarım paket makarna 2 orta boy domates 2 küçük kutu konserve ton balığı (yağlı) tuz karabiber kırmızıbiber 2 adet defne yaprağı
Makarnayı tuzlu suda haşlayın. Diğer tarafta domatesi blenderla çekin ya da rendeleyin, tavaya alın. Konserve balığın fazla yağını süzdürün, kalanını domatese ekleyin. Karabiber ve azıcık kırmızıbiber ekleyin. 2 adet defne yaprağını da ekleyin. Yarım bardak kadar su ekleyip ocakta fazla suyunu çekene kadar pişirin. Sosunuz hazırdır. Balık oldukça yağlı olduğundan makarnaya çok az yağ ilave etmeniz yeterli oluyor. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok: