Bu siteyi, herşeyden önce yemek yapmaktan keyif aldığım, gece yarısı bile kalkıp yemek yapacak kadar yemek yapmayı sevdiğim için kurdum. Yemek yaparken, her şeyi hatta kendimi bile unuttuğum için kurdum. Yemek yapma konusunda kendimi geliştireyim diye kurdum. Bu alemde benim de adım olsun diye kurdum… Benim gibi yemek yapmayı sevenler için kurdum. Stres atmak için yemek yapan, yemek sitelerinde saatlerini harcayan, tariflerini cicili bicili sayfalara not edenler için kurdum. Bildiğim birkaç püf noktası varsa paylaşayım diye kurdum. “Bugün ne pişirsem” sorununa bi nebze çözüm olsun diye kurdum. Yaptığım yemek tariflerini eşe dosta buradan yollayım diye kurdum. Sık sık çağırdığım misafirlerime hazırladığım sofraları herkesle paylaşayım diye kurdum. Ve son olarak….Yemek sitesi kurmamı bekleyen ve beni yüreklendiren tüm dostlarım için kurdum. Bir kaçını bile başarabilirsem ne mutlu bana…

8 Ekim 2009

Annemin Bayram Menüsü ve Fırında Çıtır Tavuk


Ramazan bayramı biteli 15-20 gün oluyor. Ta o zaman annemde yediğimiz bayram yemeğinden bir kaç tarifi siteye koymak için bir sürü fotoğraf çekmiştim. Menüde yayla çorbası, çıtır tavuk, (ki adını ben koydum), pilav, barbunya, kızartma, havuç-kabak salatası ve dört otlu yeşil salata vardı. Ne zamandır vaktim olmadığından hiç birinin tarifini koyamıyordum. Bugün bari en azından kolay ve farklı bir tarifi, fırında çıtır tavuğu, ekleyim dedim.
Annem bu tavuğu bayramda 6-7 kişi hesabıyla yaptığı için miktarını da göz kararı yapmıştı. Ben evde sonradan kendimize kadar yapıp ne kadar malzeme kullanacağımı ölçtüm. Eğer göz kararınız iyiyse ölçüyü kendinize göre ayarlayın, yok eğer ölçü istiyorsanız ben şöyle yaptım:

Malzemeler:

1 adet tavuk göğsü
(1 adet tavuk göğsü başına) yarım ya da bir çay bardağı çiğ krema
(1 adet tavuk göğsü başına) 1,5 çay bardağı kornfleks
tuz

Hazırlanışı:

Ben önce 1 tavuk göğsünü enine ortadan ikiye böldüm ve böylece iki tane daha ince göğüs elde ettim. Resimden parçaların kalınlığını az çok tahmin edebilirsiniz. Her bir parçayı önce iyice tuzladım, daha sonra derin ve yayvan bir kaseye koyduğum kremaya iyice buladım. En son da robotta çektiğim kornflekse her iki yüzünü de batırıp, yağlı kağıt serdiğim tepsiye dizdim. 210 derecede pişirdim.
Not: Kornfleksleri un gibi olmayacak kadar ancak çok da tane tane kalmayacak kadar çekin.
ve kornfleksler yanmadan fırından çıkarın, zira çok çabuk pişiyor.
Afiyet olsun...







1 yorum:

Adsız dedi ki...

O sofrada bulunan sansli insanlardandim. Daha sonra bir kac kez misafirlerime yaptim hem cok pratik hem de inanilmaz lezzetli. 10 numarasin kuzen tesekkurler :) Gizem