Bu siteyi, herşeyden önce yemek yapmaktan keyif aldığım, gece yarısı bile kalkıp yemek yapacak kadar yemek yapmayı sevdiğim için kurdum. Yemek yaparken, her şeyi hatta kendimi bile unuttuğum için kurdum. Yemek yapma konusunda kendimi geliştireyim diye kurdum. Bu alemde benim de adım olsun diye kurdum… Benim gibi yemek yapmayı sevenler için kurdum. Stres atmak için yemek yapan, yemek sitelerinde saatlerini harcayan, tariflerini cicili bicili sayfalara not edenler için kurdum. Bildiğim birkaç püf noktası varsa paylaşayım diye kurdum. “Bugün ne pişirsem” sorununa bi nebze çözüm olsun diye kurdum. Yaptığım yemek tariflerini eşe dosta buradan yollayım diye kurdum. Sık sık çağırdığım misafirlerime hazırladığım sofraları herkesle paylaşayım diye kurdum. Ve son olarak….Yemek sitesi kurmamı bekleyen ve beni yüreklendiren tüm dostlarım için kurdum. Bir kaçını bile başarabilirsem ne mutlu bana…

26 Ocak 2015

İrmik Topları


Hafif ve kolay bir tarif....

Malzemeler:
3 su bardağı süt
8 yemek kaşığı toz şeker
8 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
Üzeri için: Fındık/Badem, hindistan cevizi, granül süsleme çikolatası ya da renkli şekerlemeler

Hazırlanışı:
Süt, şeker, vanilya ve irmik ocakta koyulaşıncaya kadar pişirilir.  Pişen malzeme buzdolabında yarım saat kadar soğumaya bırakılır. Soğuyunca içine toz haldeki krem şanti eklenerek kaşıkla iyice karıştırılır. Kısa bir süre daha buzdolabında bekletilir. Soğuyan malzemeden yarım ceviz büyüklüğünde toplar yapılır (bunu yaparken elinizi her seferinde ıslatarak yapışmasını engelleyin) ve son olarak toplar, bir kase içinde hindistan cevizi veya diğer süsleme malzemelerine bulanır. Fındık ya da badem ile süslenir. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: