Bu siteyi, herşeyden önce yemek yapmaktan keyif aldığım, gece yarısı bile kalkıp yemek yapacak kadar yemek yapmayı sevdiğim için kurdum. Yemek yaparken, her şeyi hatta kendimi bile unuttuğum için kurdum. Yemek yapma konusunda kendimi geliştireyim diye kurdum. Bu alemde benim de adım olsun diye kurdum… Benim gibi yemek yapmayı sevenler için kurdum. Stres atmak için yemek yapan, yemek sitelerinde saatlerini harcayan, tariflerini cicili bicili sayfalara not edenler için kurdum. Bildiğim birkaç püf noktası varsa paylaşayım diye kurdum. “Bugün ne pişirsem” sorununa bi nebze çözüm olsun diye kurdum. Yaptığım yemek tariflerini eşe dosta buradan yollayım diye kurdum. Sık sık çağırdığım misafirlerime hazırladığım sofraları herkesle paylaşayım diye kurdum. Ve son olarak….Yemek sitesi kurmamı bekleyen ve beni yüreklendiren tüm dostlarım için kurdum. Bir kaçını bile başarabilirsem ne mutlu bana…

3 Mart 2014

Yumuşacık Kurabiye


Sonunda istediğim gibi bir kurabiyem oldu. Kıyır kıyır ağızda dağılan bir kurabiye. Üstelik yapımı da çok kolay ve çok az malzemeli. Ne yumurta ne kabartma tozu ne şeker... Tarifi kayınvalidemden... Mutlaka deneyin derim ben. İçine kırılmış fındık da çok yakışır diye düşündüm. Bir dahakine öyle de deneyeceğim.

Malzemeler:
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 paket kremşanti (Kutudan çıkan 2 paketten sadece biri)
3 su bardağı un
Üzeri için:
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı tarçın

Un, kremşanti ve yağı birlikte yoğurun. Hafif yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye yarım ceviz büyüklüğünde toplar yaparak dizin. 180 derecede kısa süre üzerleri pembeleşene kadar pişirin. (Hemen pişiyor kontrol etmeyi unutmayın) Diğer tarafta pudra şekeri ve tarçını karıştırın. Fırından çıkan kurabiyelerin üzerine gezdirin. İşte bu kadar. Afiyet olsun...

2 yorum:

Arzu Tuğcu dedi ki...

Kremsanti toz olarak mı yoksa sutle karştırıp cırpılmıs hali mi;)

fecir (evcimenkedicik) dedi ki...

toz canım toz :))