Bu siteyi, herşeyden önce yemek yapmaktan keyif aldığım, gece yarısı bile kalkıp yemek yapacak kadar yemek yapmayı sevdiğim için kurdum. Yemek yaparken, her şeyi hatta kendimi bile unuttuğum için kurdum. Yemek yapma konusunda kendimi geliştireyim diye kurdum. Bu alemde benim de adım olsun diye kurdum… Benim gibi yemek yapmayı sevenler için kurdum. Stres atmak için yemek yapan, yemek sitelerinde saatlerini harcayan, tariflerini cicili bicili sayfalara not edenler için kurdum. Bildiğim birkaç püf noktası varsa paylaşayım diye kurdum. “Bugün ne pişirsem” sorununa bi nebze çözüm olsun diye kurdum. Yaptığım yemek tariflerini eşe dosta buradan yollayım diye kurdum. Sık sık çağırdığım misafirlerime hazırladığım sofraları herkesle paylaşayım diye kurdum. Ve son olarak….Yemek sitesi kurmamı bekleyen ve beni yüreklendiren tüm dostlarım için kurdum. Bir kaçını bile başarabilirsem ne mutlu bana…

23 Mayıs 2011

Ballı Kuru Helva



Kuru helvayı bilirdim de yememiştim hiç. Gerçi bu helvanın başka bir adı vardır zannımca, ben kuru helva kıvamında olduğundan ballı kuru helva dedim. Kayınvalidem yaptı bize dün, ben de hemen tariflerim arasına alıverdim. Hem çok kolay hem de malzemesi az. Burda belirteyim malzemeleri göz kararı ve damak zevkine göre koymakta fayda var bence. Biz aşağıdaki gibi yaptık ama tadı az diyen çok diyen oldu. Bir de biz yağını göz kararı koyduk, ben sizin için şöyle bir baktım aşağı yukarı ne kadar diye. Tarifi ona göre veriyorum. Biraz el yordamı yani...


Malzemeler:

3-4 kibrit kutusu kadar tereyağı

4 yemek kaşığı un (tepeleme)

3 yemek kaşığı bal (tepeleme)


Yapılışı:


Tereyağını iyice kızdırın, unu ekleyin ve kavurun. Fazla kararmadan ocaktan alın. İçine balı ekleyin ve iyice yedirin. Düz bir tabağa kaşıkla bastırarak yayın. Soğuyunca servis edin. İşte bu kadar. Afiyet olsun...

1 yorum:

mndlna dedi ki...

Sevgili Ankaralı blogdaşlarım

Sonunda ve sonunda sevgili Oburcan’ın adımı sayesinde tanışacağız

Cumartesi günü ( 28inde) saat 14.00′te Cafe Lins’te görüşmek üzere Umarım iyi bir katılım olur )

http://elifindefterinden.com/2011/05/24/bulusma/