
Ani bir kararla gece vakti tatlı yapmaya kalkıştım. Bu yüzden bir kaç yıl öncesinden kalma bir ıslak kek tarifini evdeki malzemeye uyarladım. Evde kabartma tozu olmadığından tarife yumurta ekledim, margarin olmadığından sıvıyağ kullandım. Bir de malzemelerin miktarlarıyla biraz oynayınca yine özgün bir tarif denemiş oldum.

Malzemeler:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı süt
4 yemek kaşığı kakao (tepeleme)
1 paket vanilya
2 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
kabartma tozu
Hazırlanışı:
Şeker, süt, kakao, vanilya ve sıvı yağı iyice çırpın. Bu karışımdan 1,5-2 su bardağı kadarını kekin üzerine dökmek üzere ayırın. Kalan malzemenin üzerine yumurtaları kırın ve iyice çırpın. En son unu ( ben unuttum ama siz kabartma tozunu da ekleyin) ekleyerek tekrar çırpın. Yağlanmış borcam (orta boy) ya da küçük tepsiye döküp, 180 derece fırında keki pişirin. Kek sıcakken büyükçe dilimleyip, ayırdığınız karışımı her yerine gezdirin. Borcamın/tepsinin üzerini streç folyo ya da bir kapakla kapatıp çekmesini bekleyin. Soğuyunca servis yapın. Afiyet olsun
4 yorum:
Tarifinizi denedim çok muhteşem oldu^^ Ellerinize sağlık^^
Super
ben de deniycem bu akşam inşallah
kaçtane tarif denedim bunun gibisi olmadıı çook güzell
Yorum Gönder