Bu siteyi, herşeyden önce yemek yapmaktan keyif aldığım, gece yarısı bile kalkıp yemek yapacak kadar yemek yapmayı sevdiğim için kurdum. Yemek yaparken, her şeyi hatta kendimi bile unuttuğum için kurdum. Yemek yapma konusunda kendimi geliştireyim diye kurdum. Bu alemde benim de adım olsun diye kurdum… Benim gibi yemek yapmayı sevenler için kurdum. Stres atmak için yemek yapan, yemek sitelerinde saatlerini harcayan, tariflerini cicili bicili sayfalara not edenler için kurdum. Bildiğim birkaç püf noktası varsa paylaşayım diye kurdum. “Bugün ne pişirsem” sorununa bi nebze çözüm olsun diye kurdum. Yaptığım yemek tariflerini eşe dosta buradan yollayım diye kurdum. Sık sık çağırdığım misafirlerime hazırladığım sofraları herkesle paylaşayım diye kurdum. Ve son olarak….Yemek sitesi kurmamı bekleyen ve beni yüreklendiren tüm dostlarım için kurdum. Bir kaçını bile başarabilirsem ne mutlu bana…

7 Temmuz 2014

Ankarada Bir Farklı Adana Kebapçı: Adanalı İsmail Usta

Ne zamandır vakit bulup bloğa bir tarif koyamadım. En azından ne zamandır aklımda olan ama bir türlü başlayamadığım "nerede ne yenir" serisine başlayım dedim. Malum ramazan ayı.  Hele de havalar böyle sıcak olunca dışarıda iftar gibisi yok. Bu vesileyle bugün Adanalı İsmail Usta'yı önereceğim Ankaralılara.

Ben Adana kebabı sevmem aslında. Çünkü yediğim tüm Adana kebaplar tıkış tıkış bir kıymanın çöpe geçirilmiş halini andırıyordu hep. Burada yiyeceğiniz Adana kebap ise çoğunlukla karşılaştığınız tadın dışında yumuşak ve ağızda dağılan bir kıyması var. Damak tadınız klasik Adana kebaba alışkınsa ve değiştirmek istemiyorsanız tavsiye etmem ama benim beğendiğim tek Adana Kebapçı bu. Yanında gelen mezeler ve ustanın güler yüzü de faizi oluyor. Ben sevmem ama özellikle közlenmiş sarımsağı tavsiye ediyor yiyenler. 

Unutmadan Adana dışında çöp şiş de yapıyorlar. Onu da tavsiye ederim.

Bu da internet adresi: Adanalı İsmail Usta


Ramazan boyunca bir kaç mekan önerisi daha geliyor....